U wilt uw huis verkopen

Een huis verkopen is geen alledaagse bezigheid. Dus wilt u er zeker van zijn dat u de beste makelaar kiest om u hierbij te helpen.

Eentje die professioneel is, eerlijke adviezen geeft en op de hoogte is van alle ontwikkelingen op de woningmarkt. En waarvan u zeker weet dat hij er alles aan doet om de beste verkoopprijs te realiseren. Dat ben ik. Niet voor niets ben ik Bart úw makelaar!

Hieronder leg ik kort uit wat er bij het verkoopproces komt kijken. Bent u benieuwd wat ik voor u kan betekenen? Ik kom graag vrijblijvend bij u langs voor een verkoopadvies.

1. Kennismaking / waardebepaling

Als eerste kom ik langs voor een oriënterend gesprek om uw (woon)wensen en mijn mogelijkheden te bespreken. Ik loop ook gelijk een ronde door uw woning om de waarde te bepalen. Daarna bespreek ik de verkoopstrategie die het beste bij uw woning aansluit én geef ik advies over de bijbehorende presentatie. Ik vertel dan natuurlijk ook over mijn ijzersterke social media marketing. 

2. Verzamelen van informatie / presentatie

Als u met mij verder wilt, gaan we samen aan de slag om een verkoopdossier op te bouwen. Ook maak ik een afspraak met een professionele fotograaf die de woning komt fotograferen. Verder wordt er een plattegrond met bijbehorend NEN2580-meetcertificaat opgemaakt. Uiteraard zorg ik voor een sfeervolle presentatie met een aantrekkelijke verkooptekst. 

3. Online

Het is nu tijd om online te gaan! De woning komt, afhankelijk van de strategie, terecht op Facebook, Instagram, bartuwmakelaar.nl en Funda. Wist u trouwens dat u op de sociale media meer kijkers bereikt dan op Funda? Omdat ik op social media bovendien gebruik maak van betaalde advertenties, kan ik naast mijn huidige volgers heel gericht een specifieke doelgroep bereiken. Hoe zichtbaarder de woning voor hen is, hoe meer potentiële kopers u uiteraard bereikt.

4. Bezichtigen

De eerste geïnteresseerden hebben zich inmiddels gemeld voor een bezichtiging. Een spannend maar zeker ook leuk moment. De bezichtiging kunnen we in overleg ook ‘s avonds en in het weekend plannen. Uiteraard verwelkom ik de geïnteresseerden, neem ik de tijd voor de rondleiding en beantwoord ik al hun vragen. Na elke bezichtiging hebben we even contact voor een update.  

5. Onderhandeling / koopovereenkomst

Yes, er wordt een bod uitgebracht op de woning! We gaan de onderhandeling in, nadat we dit eerst uitgebreid besproken hebben. In de huidige markt werken we trouwens steeds vaker via een zogenaamde inschrijving, wat inhoudt dat meerdere geïnteresseerden een eenmalig eindvoorstel kunnen doen. Hieruit kiezen we samen het meest aantrekkelijke bod. Via een inschrijving bent u er dus van verzekerd dat we de best haalbare deal sluiten. Als we de koper gevonden hebben, stellen we een koopovereenkomst op en gaan we een tekenafspraak maken. 

6. Notaris

Het is zover: we gaan het eigendom van de woning overdragen. Voorafgaand aan de oplevering lopen we nog een laatste keer door de woning om te kijken of alles zo is als is afgesproken en om de meterstanden te controleren. Hierna gaan we naar de notaris om de handtekening te zetten.

Gefeliciteerd, uw woning is nu officieel verkocht! Uiteraard kunt u ook na de overdracht nog bij mij terecht voor advies en vragen. 

Kan ik u helpen bij de verkoop van uw woning?

Ik beantwoord graag al uw vragen!

Bart uw makelaar

Woningzoeker

Ik houd u op de hoogte van nieuw woningaanbod.