Woning kopen in 2021

Woning kopen in 2021

Een huis kopen anno 2021 is niet zo makkelijk als dat het ooit is geweest. Er is sprake van een krappe woningmarkt en de prijzen rijzen de pan uit. Ondanks dat een huis jouw thuis wordt, is het ook een financiële investering. Je wilt niet te veel betalen voor een huis wat het niet waard is. Wonen in de Regio, een online platform waar je inspiratie en informatie kan vinden over verbouwen, interieur, een huis kopen of huren, helpt je op weg in de zoektocht naar het juiste huis.

Een huis kopen als starter

Is dat nog wel mogelijk? Ondanks dat het een lastige situatie is op het moment, moet je wel strategisch te werk gaan. Veel starters passen na een aantal mislukte pogingen hun eisen aan en worden minder kritisch. Wat je ook veel ziet is dat starters direct gaan bieden na de eerste bezichtiging. Ga eerst een paar woningen bekijken, dan weet je veel beter wat je wel en juist ook niet wilt.

Waarom een aankoopmakelaar?

Als je door de bomen het bos niet meer ziet en je wilt graag vakkundig advies, is het raadzaam om een aankoopmakelaar in te schakelen. Een aankoopmakelaar zorgt ten eerste voor rust in deze hectische tijden. Door de ervaring en kennis die zo’n expert heeft, kan je een weloverwogen beslissing maken. Ook kan de aankoopmakelaar een rol invullen als onderhandelaar met de verkopende partij.

Tips woning kopen

Ga je zelf aan de slag om een woning te kopen? Dan geven we je graag nog een paar gouden tips. Let goed op de locatie wanneer je een huis koopt. Waar wil je wel wonen en waar niet? Zijn er wellicht nog locaties die nog niet bekend zijn voor jou, maar die wel voldoen aan jouw eisen. Wanneer je een bezichtiging hebt ingepland, ervaar dan ook echt de woning. Ga eens op de bank zitten en stel jezelf voor dat je daadwerkelijk in de woning woont, hoe voelt dat aan? Last but not least, biedt het juist bedrag. Kijk goed welke prijs de woning waard is, voor jou, maar ook wat betreft de marktwaarde.