Hoe duurzaam is uw makelaar zelf?

Ik help mensen bij de (ver)koop van hun woning en besteed daarbij extra aandacht aan duurzaamheid. Een mooi en dankbaar beroep. Maar ik doe dat natuurlijk niet zonder reden. Zelf ben ik ook duurzaam bezig, op mijn werk, onderweg én thuis.

In dit artikel vertel ik je meer over mijn duurzame achtergrond en lees je hoe groen ik zelf ben. Kortom, een kijkje in de keuken van uw duurzame makelaar.

Duurzame dromen

Wijsheid komt met de jaren, zeggen ze wel eens. Hetzelfde geldt blijkbaar voor mijn overtuigingen; de duurzame dromen en ambities zijn er langzaam ingeslopen. Deels aangestoken door mijn omgeving, maar ik ben zelf ook steeds bewuster geworden van onze invloed op het klimaat en milieu.

Die invloed probeer ik zelf te verkleinen. Daarom heb ik groene stroom, eet ik vrijwel geen dierlijke producten meer, shop ik bewust(er) en vermijd ik zo veel mogelijk plastic verpakkingen. Oh, en de verwarming staat zelden aan thuis. Maar dat is misschien ook omdat ik veel buiten de deur ben 😉

Duurzaam als makelaar

Gelukkig houdt mijn duurzame streven niet op bij de voordeur. Zo heb ik in 2017 besloten aan de slag te gaan als duurzame makelaar en zo ook zakelijk mijn steentje bij te dragen aan een mooie(re) wereld.

Zo regel ik o.a. mijn bankzaken bij een duurzame bank, print ik zo min mogelijk (en wat ik print op kringloop papier), werk ik samen met andere duurzame bedrijven, hergebruik de verkoopborden aan de gevels en heb uiteraard een milieubewust relatiegeschenk! Dit varieert van een heerlijke fles biologische wijn tot het boek 'Hoe je stopt met plastic'.

Verder streef ik naar duurzaam contact met mijn klanten: persoonlijke aandacht (ook in het weekend), oprechte adviezen over bijvoorbeeld isolatiemogelijkheden, tips over duurzaamheid en een eerlijk verkoopverhaal. Want ook dat is duurzaamheid voor mij.

Duurzaam op kantoor

Verder is het prachtige pand waarin ik werk hartstikke duurzaam. Het oude gebouw is een paar jaar geleden compleet gerenoveerd en opgeknapt. Zo is het energiezuinige pand nu gasvrij, ligt het dak vol met zonnepanelen en is het klimaatsysteem aangesloten op een warmtepomp.

Duurzaam onderweg

Ook buiten de deur werk ik zo groen mogelijk. Als het even kan, en dat kan best vaak, pak ik de (elektrische) fiets. Ik houd van de frisse buitenlucht en het actief bezig zijn. Daarnaast is een fiets ook vele malen praktischer als je een afspraak binnen de ringbanen hebt. 

Voor de langere afstanden heb ik een elektrische auto aangeschaft. Stiekem natuurlijk ook hartstikke leuk speelgoed, maar wel met een groene gedachte. En zo sla ik twee figuurlijke(!) vliegen in één klap: ik blij en de natuur blij.

Dus, hoe duurzaam is uw makelaar zelf?

Ik durf dus wel te zeggen dat ik aardig groen bezig ben. Tijdens mijn werk als makelaar, op kantoor, onderweg maar zeker ook thuis. En daarmee hoop ik ook collega’s, kopers en verkopers te enthousiasmeren en in beweging te krijgen, op weg naar een gezonde(re) wereld!

Hoe kan ik u helpen?

Ik beantwoord graag al uw vragen!

Bart uw makelaar

Woningzoeker

Ik houd u op de hoogte van nieuw woningaanbod.