Pelikaanstraat 19

Verkocht
  • Tilburg

Over deze woning

Klaar voor een nieuwe uitdaging deze zomer? Dan hebben wij iets voor je! Kom eens een kijkje nemen in de Pelikaanstraat in Tilburg, waar deze woning met smart wacht op een bewoner die haar met liefde wilt moderniseren. Het huis staat daarom helemaal open voor een transformatie door jou. Kortom: kansen. Je vindt de woning op een gezellige locatie, het is betaalbaar én de mogelijkheden zijn oneindig. Klaar voor de start? Af!

Omgeving

Je gaat wonen in de leuke, kindvriendelijke en rustige Vogeltjesbuurt. Scholen, sportfaciliteiten en speelveldjes liggen om de hoek en in de directe omgeving vind je alle winkels die je nodig hebt. Ook als je onverhoopt je teen stoot tijdens het verhuizen komt het helemaal goed, want het Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis ligt op hinkelafstand. Handig, toch?

Voor een mooie wandeling sta je binnen enkele minuten in het Leijpark. Ook woon je op fietsafstand van de bruisende Tilburgse binnenstad, met haar grote en gevarieerde winkelaanbod, gezellige terrassen, uitstekende restaurants en sfeervolle cafés. Je woont hier dus niet midden in de drukte, maar wel heerlijk centraal en overal dichtbij.

Je zit via de Ringbaan-Zuid, waar je vrijwel naast woont, binnen no time op de (snel)wegen richting Eindhoven, ’s-Hertogenbosch, Breda en de omliggende Brabantse dorpen. Niet dat je in Tilburg iets zal missen!

Indeling

Begane grond

Je komt de woning binnen in de hal, waar je de meterkast en de trap naar de eerste verdieping kan vinden. Onder de trap zit nog een trapkast met extra bergruimte, die ook via de hal bereikbaar is. Op naar de woonkamer.

En van deze living is, mede door de fijne hoeveelheid licht die door de raampartijen binnenvalt en de ruimte, straks iets heel gaafs te maken. Jouw droomvloer onder de voeten, een kleur op de muur en jouw eigen meubels, en het wordt stapje voor stapje meer jouw thuis. Zie je al helemaal voor je hoe je een deel van de living tot een waanzinnig zitgedeelte en een ander gedeelte tot een leuk eetgedeelte omtovert? Precies. En wat dacht je ervan om een aantal karakteristieke details te behouden en te combineren met nieuwe, hypermoderne afwerkingen in de rest van de ruimte? Niets is te gek, dus aan de slag!

In het verlengde van de woonkamer vind je de basis keuken met de opstelling van de cv-ketel, waar je straks tevens volledig je eigen draai aan kan geven. Het voordeel van deze keuken is de vrij ruimtelijke opzet, waardoor je hier vele kanten mee op kan. In hoeveel stappen is jouw droomkeuken bereikt?

Achter de keuken is de badkamer gesitueerd. Deze is voorzien van een wastafel en douchecabine. Vanuit het tussenportaal heb je tevens toegang tot de tuin en de toiletruimte met hangend closet. Ook op de badkamer kan je grenzeloos je fantasie loslaten. Andere kleuren of voorzieningen? Ga je gang.

Eerste verdieping

Ook de eerste verdieping, waar je via de trap in de hal terechtkomt, vraagt om een sterk staaltje doorheen-kijkwerk wat betreft de afwerkingen en styling. Toch willen we je er op attenderen dat je hier, als je er tijd, energie en een beetje liefde in stopt, goud in handen hebt. Waarom? Nou, hierom:

• Je beschikt over drie slaapkamers, waarvan één kleinere en twee grote kamers. De laatstgenoemde kamers zijn, na het nodige klussen uitermate geschikt als master bedroom en kinderkamer, terwijl de derde en kleinere kamer bijvoorbeeld kan dienen als werk- of studeerkamer. Een tweede optie is om de muur tussen de grote kamer aan de achterzijde en het kleine kamertje te verwijderen, om zo een extra grote kamer te creëren. Of maak je het kleine kamertje een bij de master bedroom horende badkamer of inloopkast? De mogelijkheden zijn oneindig!
• Alle kamers beschikken over een raam, voor zowel natuurlijke ventilatie als een fijne hoeveelheid lichtinval.
• Karakteristieke details laten samenwerken met moderne features, werkt altijd goed. Zo behoud je toch een stukje authenticiteit van vroeger, maar ga je wel mee met de tijd.

Tuin

Aan de achterkant van de woning ontdek je de tuin, waar je altijd wel een plekje in de zon kan vinden. Dit komt omdat de tuin langwerpig, maar wel 12 meter diep is. Je hebt daardoor (en tevens omdat er nog een ruime, aangebouwde berging aan de woning vast zit), óók hier meer dan genoeg ruimte om er een plek naar wens van te maken. Zie je al die potentie?

Bijzonderheden

• Woning met bakken vol potentie;
• Uiterst geschikt als je de handen uit de mouwen durft te steken;
• Bakken vol mogelijkheden om er een droomhuis van te maken;
• Voorzien van karakteristieke details;
• Drie (slaap)kamers;
• Aangenaam veel lichtinval door de hele woning;
• Extra aangebouwde berging;
• Alle opties om het naar wens te maken;
• Op een rustige en kindvriendelijke locatie in Tilburg;
• Alle nodige voorzieningen om de hoek.

Hoe kan ik u helpen?

Ik beantwoord graag al uw vragen!

Bart uw makelaar

Woningzoeker

Ik houd u op de hoogte van nieuw woningaanbod.