Mgr. Verhoevenlaan 5

Verkocht
  • Oisterwijk

Over deze woning

Oud & Nieuw komt langzaam dichterbij en dit gave project aan de Monseigneur Verhoevenlaan in Oisterwijk past precies binnen dat concept. Achter de karakteristieke, vrijstaande woning schuilt namelijk een royale hoeveelheid ruimte vol mogelijkheden, kansen en een potentie waar je u tegen zegt. Ben jij klaar om de handen uit de mouwen te steken en deze unieke kans te benutten? Dan stellen we je maar al te graag voor aan jouw droomhuis to be!

Omgeving

In de nabije omgeving van de Monseigneur Verhoevenlaan, een pittoreske straat in het sowieso al pittoreske Oisterwijk, vind je alles wat je nodig hebt. Zo zijn in de directe omgeving verschillende speeltuinen, supermarkten, sportvoorzieningen en (basis)scholen gelegen en zijn tevens de KVL en het station vlakbij. Je woont op loopafstand van het gezellige Oisterwijkse centrum, met al haar winkelvoorzieningen en eet- en drinkgelegenheden, maar ook vlakbij diverse prachtige natuurgebieden zoals de Oisterwijkse Bossen en Vennen en de Kampina. Er is hier dus voor iedereen, of je nu een stads- of natuurmens bent (of allebei), wat wils!

Hoewel je in Oisterwijk weinig zal missen, verplaats je je eenvoudig en snel naar dorpen en steden in de omgeving. Oisterwijk beschikt namelijk niet alleen over goede openbaar vervoersvoorzieningen en een eigen station, maar is met haar uitvalswegen ook gunstig gesitueerd ten opzichte van Tilburg, Eindhoven en ’s-Hertogenbosch. Top, toch?

Algemeen

Deze woning uit 1935 heeft – zoals bovengenoemd – bakken vol potentie, maar dient van binnen te worden gemoderniseerd. Hier liggen kansen! Jij kan, terwijl je de woning aanpakt, jouw wensenlijstje van top tot teen afvinken en alles doen wat je niet laten kan. Ideaal!

Een recent bouwkundig inspectierapport is aanwezig – niet geheel onbelangrijk wanneer je een huis gaat omtoveren – en daarnaast is het dak (pannen, dakbeschot en isolatie) vernieuwd en de buitenzijde opnieuw gevoegd en grotendeels geschilderd in 2018. Van buiten beschik je dus al over het complete plaatje – nu de binnenkant nog!

Indeling

Via de hal waar je binnenkomt, stap je de woonkamer binnen. Wij nemen je graag mee in een aantal mogelijkheden die je hier hebt.

Hoewel de huidige bewoners slechts een kleine zithoek aan de voorzijde hebben gemaakt, zou je dit ook anders kunnen insteken.

Achter de living vind je namelijk een ruime woonkeuken, waar meer dan genoeg plek is voor een grote eettafel (die dus niet in de woonkamer hoeft te staan). Zo kan je, nadat je een gave vloer naar keuze hebt neergelegd en hier en daar wat likjes verf hebt aangebracht, een heerlijk en ruim loungegedeelte creëren waar met een groot gezelschap de voetjes omhoog kunnen. De karakteristieke balken aan het plafond behouden en combineren met de nieuwe, hypermoderne afwerkingen in de rest van de ruimte? Doen!

De bovengenoemde woonkeuken en eetkamer lenen zich ook voor alles wat jij in petto mocht hebben. Zou het bijvoorbeeld niet gaaf zijn om van de woon- en eetkamer één grote, open ruimte te maken, door ze te verbinden via een toog met of zonder (stalen) schuif- of klapdeuren in plaats van een muur? Zo behoud je twee opgesplitste stukken kamer met andere functies, maar creëer je tevens een warm en huiselijk geheel. Dat dit slechts een tipje van de sluier is wat betreft de mogelijkheden die de woonkamer en woonkeuken bieden, dat is een feit. In hoeveel stappen is jouw paleisje bereikt?

De deur achterin de keuken brengt je naar een tussenportaal (aanbouw), waar de volledig betegelde toiletruimte met hangend closet en fonteintje en de badkamer met inloopdouche, wastafel en aansluitingen voor wasapparatuur te vinden zijn. Deze ruimtes kan je natuurlijk ook helemaal naar wens aanpassen en veranderen.

Eerste verdieping

Ook de eerste verdieping, waar je via de trap achter een deur in de keuken terecht komt, vraagt om een sterk staaltje doorheen-kijk-werk wat betreft de afwerkingen en styling. Toch willen we je er op attenderen dat je hier, als je er tijd, energie en een beetje liefde in stopt, goud in handen hebt. Waarom? Nou, hierom:

Je beschikt over drie (slaap)kamers, waarvan één kleinere en twee grote kamers. De laatstgenoemde kamers zijn, na het nodige klussen en diy’en, uitermate geschikt als master bedroom en kinderkamer, terwijl de derde en kleinere kamer bijvoorbeeld kan dienen als of werk- of studeerkamer. Een tweede optie is om de muur tussen de grote kamer aan de achterzijde en het kleine kamertje te verwijderen, om zo een extra grote kamer te creëren. Of maak je het kleine kamertje een bij de master bedroom horende badkamer of inloopkast? De mogelijkheden zijn oneindig!

Alle kamers beschikken over een raam, voor zowel natuurlijke ventilatie als een fijne hoeveelheid lichtinval.

Karakteristieke details, zoals houten balken en schuine muren, in tact houden en laten samenwerken met moderne features, staat altijd super gaaf. Zo behoud je toch een stukje authenticiteit van vroeger, maar ga je wel mee met de tijd.

Tuin

Last but – definitely – not least, beschik je over een tuin die nog eens driedubbel betekenis geeft aan het woord potentie. De tuin ligt namelijk op het zuidoosten en is maar liefst ca. 31 meter diep(!), waardoor je hier letterlijk alles van kan maken wat je niet laten kan. Meerdere terrassen in de zon? Makkelijk! Naast een loungegedeelte voor levensgenieters nog een groot grasveld vol vermaak voor de kleintjes en/of dieren? Natuurlijk! Wat ga jij met al deze buitenruimte doen?

* De zichtbare rode lijn in de tuin is de nieuwe grens van het perceel.

Bijzonderheden:

– Bijzonder karakteristieke, ruime en vrijstaande woning vol potentie;
– In een pittoreske wijk in het prachtige en gewilde Oisterwijk;
– Uiterst geschikt als je de handen uit de mouwen durft te steken;
– Bakken vol mogelijkheden om er een droomhuis van te maken.
– Gescheiden woonkamer en woonkeuken/eetkamer;
– Drie (slaap)kamers;
– Enorm ruime, diepe tuin op het zuidoosten waar je alles mee kan doen;
– Alle nodige voorzieningen om de hoek;
– Bouwkundig rapport aanwezig;
– Het ultieme project rondom de jaarwisseling!

Hoe kan ik u helpen?

Ik beantwoord graag al uw vragen!

Bart uw makelaar

Woningzoeker

Ik houd u op de hoogte van nieuw woningaanbod.