Sint Willibrordstraat 27

Verkocht
  • Berkel-Enschot

Over deze woning

Deze oude en karakteristieke woning uit 1907, op een perceel van maar liefst ca. 2530 m², is namelijk op zoek naar een nieuwe bewoner die haar met liefde wilt moderniseren. Dit is dus hét moment om van een bestaand huis jouw droomhuis te maken. En je hebt een luxe-positie, want doordat de huidige bewoner een hovenier is beschik je al over een prachtige, luxe en wijdse tuin vol gave elementen, hoogstaande snufjes en prachtige details.

De woning is zeer geschikt als woon-werkcombinatie vanwege de gemengde bestemming. Denk hierbij onder andere aan een bedrijf (max. categorie 2), groot kantoor, een maatschappelijke instelling of zorg- en dienstverlening (zowel zakelijk als persoonlijk). Ondanks het feit dat we proberen om via (hoogte)foto’s een indruk te geven van dit multifunctioneel object, is het lastig een voorstelling te maken hoe groot alles is en waar e.e.a. gesitueerd is. Kom daarom kijken, we doen het graag en je krijgt een perfect beeld van wat deze unieke woning te bieden heeft!

Omgeving

De woning staat met haar grote perceel in het mooie Berkel-Enschot. De tijd heeft in het dorp niet stilgestaan, maar het gemoedelijke karakter heerst er nog altijd. Alle winkelvoorzieningen (Winkelcentrum Koningsoord) bevinden zich op fietsafstand en recreëren kan ook perfect in de omgeving. Scholen, speeltuinen en sportaccommodaties zoals voetbal, hockey, zwemmen (buitenzwembad de Groene Wellen) en tennis zijn in de nabijheid aanwezig, evenals winkels en uitvalswegen in alle windrichtingen.

Het huis ligt prachtig en gunstig middenin het dorp en nabij het groen, waardoor zowel natuur- als stadsmensen hun geluk niet op kunnen. Zo is het centraal gelegen tussen de steden Tilburg en ‘s-Hertogenbosch en tevens om de hoek bij het bekende pretpark de Efteling en Safaripark de Beekse Bergen, maar zijn ook natuurgebieden de Loonse en Drunense duinen, De Brand, de Kampina en de Oisterwijkse bossen op fietsafstand. Het dorp is het beste van twee werelden, voor jong en oud.

Algemeen
Omdat de woning, op de tuin na, dient te worden gemoderniseerd en aangepakt, zullen we je kort door de interne ruimtes meenemen voordat we uitgebreider op de tuin ingaan. Zo kan jij jouw hersenen al laten kraken over hoe je het allemaal eventueel zou kunnen indelen en aanpakken.

Indeling

Begane grond

Je komt de woning binnen in de hal, die rechts toegang biedt tot de eerste woonkamer en links tot de grotere, L-vormige tweede woonkamer met de trapopgang. Via allebei de kamers kan je de woonkeuken betreden, met verschillende soorten inbouwapparatuur, maar ook deze zal je waarschijnlijk naar smaak gaan aanpassen. Het is mooi meegenomen dat er zoveel raampartijen op de begane grond zijn, waardoor er aangenaam veel licht binnenvalt. Verder kan je via deze keuken een badkamertje bereiken, die ook op jouw twee rechterhanden zit te wachten. Achterin de begane grond heb je een tweede gang, waar je de toiletruimte ontdekt en waar je naar buiten kan.

Aanbouw

Aan het huis heb je ook nog een grote aanbouw. Hier zijn natuurlijk tal van mogelijkheden voor. Denk bijvoorbeeld aan een grote woonkeuken met zicht op de tuin, een master bedroom met badkamer zodat je echt royaal gelijkvloers kunt leven of toch een inpandige garage!

Eerste verdieping

Op de eerste verdieping, waar je terecht komt via de trap in de living, zijn een overloop, 4 slaapkamers en een walk-in-closet gesitueerd. Ga je van 2 kamers één ultieme master bedroom maken, creëer je geweldig leuke kinderkamers of ga je ruimtes met andere doeleinden realiseren? Het kan en mag hier allemaal. De ruimte en het licht heb je in ieder geval al.

Tuin

Last but not least had nog nooit zoveel betekenis. Zo’n buitenruimte zag je nog niet eerder! Het is aan zoveel dingen te zien dat de tuin vol oog voor detail is benaderd, van de graspartijen tot de multifunctionele ruimte, van het tuinhuis tot de zwemvijver en de overkapping: wauw, wauw en nog eens wauw. Laten we er doorheen gaan.

De multifunctionele ruimte/garage, is gebouwd in 2015, met voorbereiding voor een toilet, aanwezigheid van gas, water en elektra en een elektrische roldeur van 3 bij 3 meter. Binnenin staat eveneens een pomp om grondwater op de pompen voor de beregeningsinstallatie.

Het prachtige tuinhuis, wat zo uit een hoogstaand woonmagazine lijkt te komen, staat met haar Belgische hardsteen, eikenplanken, Douglas balken en -dakbeschot en glaswol- en houtenwanden te flaneren sinds 2018. Hier is een badkamer met inloopdouche, toilet en wasbak en een houtkachel en CV-installatie aanwezig. We kunnen wel veel meer vertellen, maar geef je ogen vooral de kost met de foto’s. Je moét dit plaatje gewoon zien.

De zwemvijver, met een rand van chineesgraniet en een filterinstallatie met bochtzeef, UV-lamp en lava, hoort bij de woning sinds 2019. Zie jij jezelf hier al heerlijk vertoeven en ontspannen in het zonnetje? En dan hebben we nog de geweldige overkapping uit 2021, gemaakt van eikenplanken, eikenbalken en eikendakbeschot en inclusief een glazen schuifwand en een schoorsteen met openhaard.

De hoogste tijd om de woning zelf naar het niveau van de tuin te tillen, om vervolgens werkelijk als een koning te wonen.

Bijzonderheden
-Unieke kans in de vorm van het moderniseren van een oude, vrijstaande woning;
-Op een perceel van maar liefst ca. 2530 m² m middenin Berkel-Enschot;
-Een groot huis vol ruimte en mogelijkheden;
-Karakteristieke elementen;
-Bouwtechnisch keuringsrapport aanwezig;
-Werkelijk royale tuin met een schuur, een overkapping, een zwemvijver en een prachtig tuinhuis, naast meerdere terrassen en gazon;
-Ideaal als woon-werkcombinatie vanwege de gemengde bestemming;
-Alle nodige voorzieningen om de hoek;
-Stad en natuur binnen handbereik;
-Gunstige ligging ten opzichte van uitvalswegen, centrum van Tilburg, Oisterwijk, Udenhout, Den Bosch en de mooie natuurgebieden.

* Op meerdere foto’s is een oranje streep te zien die de nieuwe perceelsgrens toont. Voor overdracht van de woning zal hier nog een duidelijke grensafscheiding geplaatst gaan worden. Het huidige perceel bedraagt momenteel 2416 m² maar zal vergroot worden naar ca. 2530 m².

Hoe kan ik u helpen?

Ik beantwoord graag al uw vragen!

Bart uw makelaar

Woningzoeker

Ik houd u op de hoogte van nieuw woningaanbod.